Nieuwegein weer bij de tijd

Terugblikkend op 4 jaar coalitie kunnen we constateren dat er veel bereikt is. Na een verloren jaar hebben we kans gezien een oplossing te vinden voor de steeds achteruit lopende kwaliteit van het groen en de wegen.
Door op een andere manier naar het groen te kijken, is het plan ontwikkeld om over te gaan op makkelijker te onderhouden groen. Op deze manier kan de gemeente waar maken dat uw woonomgeving schoon, heel en veilig is.
Ook zijn middelen vrij gemaakt om de wijkwegen op te knappen.
 Voor de Binnenstad is het vertrouwen van de marktpartijen terug gewonnen. De plannen zijn aangepast aan de afspraken van het coalitieakkoord. Inmiddels zijn voor alle bouwblokken tot 2012 marktpartijen gevonden voor de realisatie. Contracten zijn gesloten met Corio, het Antonius Ziekenhuis en de Palmtorens. De werkzaamheden voor het bouwrijp maken zijn begonnen.
Staatssecretaris Van Geel heeft nu toegezegd half maart met zijn nieuwe model voor de luchtkwaliteit te komen, waarin ook het “Prinsjesdagpakket” van maatregelen is verwerkt (het effect van roetfilters enz.). Het nieuwe college kan op korte termijn weer aan de slag met het bestemmingsplan.
Veiligheid is van oudsher hét thema van de VVD. Ook hier is veel gebeurd. Burgernet is gestart, waarbij wij zelf een bijdrage kunnen leveren aan onze eigen veiligheid. De stadswachten worden breder in Nieuwegein ingezet. “Samen veilig ondernemen” kreeg een nieuwe impuls. Tot slot heeft de VVD eindelijk de ander partijen kunnen overtuigen van de noodzaak schoolcomplexen beter te beveiligen, zodat leerlingen weer zonder angst voor vernielingen op maandagochtend naar school kunnen.

Verder is het mij gelukt om met de regio-gemeenten afspraken te maken voor het terugdringen van het woningtekort met 5% door het bouwen van ruim 50.000 woningen tot 2015. Deze woningen zullen voornamelijk binnenstedelijk en in Leidsche Rijn gebouwd worden. Nieuwegein zal hiervan 2.000 woningen realiseren.
Belangrijke locaties hierbij zijn de Binnenstad en de Lekboulevard. Vooral bij de Lekboulevard komen woningen voor senioren met woon-zorg voorzieningen. Dit is van groot belang voor onze vergrijzende bevolking.

De VVD heeft hard gewerkt om de kwaliteit van Nieuwegein verder te verbeteren en beter af te stemmen op de eisen van deze tijd.

Wilt u dat Nieuwegein doorgaat met zich aan te passen aan de eigentijdse wensen van haar inwoners, stem dan 7 maart VVD.

Evert van Linge,
VVD wethouder RO, wonen en Binnenstad
25 februari 2006

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk